Lagere autokosten door uitbreiding inkoopcollectief

Niet modern werkgeverschap, CO2-verlaging of het mobiliteitsbudget blijken de belangrijkste vraagstukken bij fleetmanagers, maar kostenbesparing. Dat blijkt uit het jaarlijkse benchmarkonderzoek ‘Integraal Fleetmanagement’ van collega adviesbureau ROI fleet uit Naarden. Een ‘opmerkelijke’ uitkomst, gelet op het gunstige economische klimaat en het gegeven dat veel besparingspotentieel blijft liggen.

Bij ruim 75% van de geënquêteerde bedrijven staat het thema kostenbesparing bovenaan. CO2- verlaging volgt op ruime afstand op een tweede plek met 52,3% en het vraagstuk van een moderne mobiliteitsregeling (43,1%) volgt op drie.

Lagere kosten

Het onderzoek geeft ook aan dat er met enkele eenvoudige wijzigingen in de auto of mobiliteitsregeling nog veel euro’s zijn te besparen. LeaseCollect manifesteert zich dagelijks als  adviesbureau voor zakelijke mobiliteit en ziet alternatieve mobiliteitsopties niet als een eerste prioriteit bij het doorvoeren van kostenverlagende maatregelen. Pas als het autogebruik en de daarvoor geldende regelingen op de meest efficiënte wijze in de organisatie zijn ingebed, wordt het tijd om de alternatieve mogelijkheden stap voor stap te introduceren. Dan is de acceptatiegraad bij werknemers optimaal en kan voor de werkgever de stap naar nieuwe mobiliteit zo klein mogelijk worden gemaakt. Op deze wijze kunnen wij op langere termijn structurele kostenverlagingen in het vooruitzicht stellen. Gewoon door vandaag aan te pakken wat direct voordeel oplevert en tegelijkertijd te werken aan structurele maatregelen voor de langere termijn.

Het inzetten van voordelig geprijsde importauto’s is een voorbeeld van de pragmatische manier waarop wij kunnen werken aan het realiseren van concrete kostenreducties. Recentelijk hebben wij onze bedrijfsactiviteiten uitgebreid met een nieuwe dienst voor de levering van  nieuw te importeren personen- en bedrijfsauto’s. De specificaties van deze auto zijn gelijk aan het Nederlandse aanbod en onderscheiden zich door de hoge aankoopkorting. Een tweede voordeel is dat deze auto’s in veel gevallen snel uit voorraad leverbaar zijn. Op onze website treft u het actuele aanbod aan waarbij de te verlenen kortingspercentages kunnen oplopen tot ruim 20% bij personen auto’s en wel 40% bij bestelwagens. Het zal u niet verbazen dat de combinatie van onze  collectieve inkoopstrategie en  de hoge korting uitermate gunstige leaseprijzen opleveren.  Opnieuw bewijst LeaseCollect haar  toegevoegde waarde als waakhond voor uw mobiliteitskosten. .

Nieuwsgierig geworden naar ons continue variërende aanbod van nieuwe import auto’s? Klik op onze actiepagina

Een maatwerk offerte stellen wij met plezier voor u op. Uiteraard zijn wij ook graag uw (netwerk)relaties van dienst die u geheel vrijblijvend heeft geïnformeerd over ons interessante aanbod. Niets is immers leuker dan een collega ondernemer te wijzen op de financiële voordelen van collectieve inkoop