Import van tweedehands auto’s groeit

In de eerste vijf maanden van het jaar werden er in totaal 42.096 occasions uit het buitenland gehaald, een kwart meer vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit de onlangs gepubliceerde cijfers van VWE voertuiginformatie en -documentatie.

Het importeren van gebruikte auto’s is sinds begin 2013 sterk in opmars. ”Nadat de import in 2013 al met ruim 25 procent was gegroeid, zet de sterke groei zich dit jaar verder voort”, constateert de dienst VWE.

KLEINE VOORRAAD

Volgens de VWE zijn er in Nederland relatief weinig occasions beschikbaar zijn, met name van de kleinere zuinige auto’s. Wij voegen hieraan toe dat door de toenemende populariteit van mobiliteitsbudgetten er vanuit de groep zakelijke rijders een groeiende vraag is naar jonge, direct beschikbare auto’s die qua uitrusting competitief zijn met het duurdere segment leaseauto’s.

DE LAAGSTE PRIJS VIA LEASE COLLECT

LeaseCollect heeft een continue en gevarieerd aanbod van courante auto’s beschikbaar. Deze auto’s worden met een hoge aankoopkorting worden aangeboden.

De veelal jonge gebruikte auto’s worden vooral uit Duitsland geïmporteerd, waar ze doorgaans goedkoper zijn dan in Nederland. De Volkswagen Golf, de VW Polo en de Opel Corsa werden in de eerste vijf maanden van dit jaar het meest ingevoerd vanuit het buitenland.

Leave a Comment