Ja, ik wil

‘We hebben geen tussenpersoon nodig om mobiliteitscontracten af te sluiten!’. We horen het bijna dagelijks en ons antwoord is steevast bevestigend: u heeft gelijk, waarom zou u een tussenpersoon nodig hebben om een gunstig leasecontract af te sluiten, of een breed mobiliteitsarrangement te contracteren. Natuurlijk kunt u dat zelf.

Of toch niet? Begin van dit jaar schoven we aan tafel bij een relatie die ooit een aanbieding voor het inkopen van leaseauto’s had afgeslagen. Toen werden we beschouwd als een onnodige kostenpost en kosten besparen was voor het bedrijf een absolute prioriteit. Dat hebben we geaccepteerd. Contracten voor mobiliteitsdiensten, waaronder autoleasing, strekken tot ver in de toekomst en zijn daardoor te vergelijken met een ja-woord bij het aangaan van een huwelijk. Ook dat is een kwestie van vertrouwen en geloof hebben in elkaar.

Collectief inkopen

Nee werd toch een ja

Twee jaar na het bewuste nee-woord zijn we alsnog voor deze relatie aan de slag gegaan. Als eerste vonden we een nieuwe baas voor een overcomplete directieauto waarvoor de leasemaatschappij € 18.000 annulatiekosten claimde. Daarna zijn we aan de slag gegaan met een nieuwe autoregeling. Dit regelden we via ons zusterbedrijf De MobiliteitsArchitect. Na implementatie van de nieuwe regeling bleken we zestien procent te kunnen besparen op de variabele autokosten, zonder te hoeven bezuinigen op de klasse-indeling van zaakauto’s. Ten slotte maakten we nieuwe prijs- en service-afspraken met de autoleasemaatschappij, met als resultaat gelijkmatige kosten voor meer- en minder gereden kilometers, snellere vervanging bij stilstand en soepele voorwaarden bij vervroegde inlevering. Binnenkort starten we een studie naar de mogelijkheden van multi-mobiliteit voor dit bedrijf.

We hebben niet meer gesproken over het toenmalige nee-woord. De klant is nu tevreden en wij ook. Toch zouden we veel vaker willen horen: Ja, wij willen gebruik maken van een ervaren inkoper die de samengevoegde inkoopkracht van alle klanten ten dienste stelt van iedere individuele klant. Dat leidt altijd tot besparingen en nooit tot hogere kosten!

En voor we het U vergeten te bevestigen… De collectieve inkoop via LeaseCollect is voor u volledig vrij van kosten.

Leave a Comment