Meer van hetzelfde

Fleetmanagers en wagenparkadviseurs worden de laatste tijd overspoeld met berichten over mobiliteitsbudgetten en niet te vergeten de fiscale autobijtelling. Kennelijk levert dat al het nieuws op dat de branche op dit moment kan verspreiden. Helaas betekent meer van hetzelfde niet automatisch dat het nieuws er ook beter op wordt.

MOEILIJK

Het registreren en administreren van alle vormen van mobiliteit van al uw medewerkers is niet eenvoudig. Dat horen we van alle kanten en vanuit een bepaalde optiek is dat ook logisch, want als je niet alleen de kosten van (lease) auto’s wilt volgen, maar ook de OV-kosten, taxikosten, kosten van kilometerdeclaraties, declaraties van parkeerbonnetjes, etc., dan heb je nogal wat aan automatiseringskracht nodig. Maar waarom wordt er zo moeilijk over gedaan? Want die systemen bestaan gewoon. Misschien is het een manier om de prijs van de eigen oplossing wat milder te laten klinken. Want hoe u meer u hunkert naar de eenvoudigste mobiliteitsvariant, des te meer u misschien bereid bent ervoor te betalen. Ik weet het niet, maar het zou zomaar kunnen.

En dan hebben we nog de eeuwige discussie over de fiscale bijtelling van zaakauto’s. Die komen over een breed gebied boven de twintig procent te liggen. Schande! Maar wacht eens even: die bijtelling is in de afgelopen twintig jaar niet veel lager geweest. Waar hebben we het over?

GRIP OP KOSTEN

LeaseCollect richt zich niet op de hausse die uit de beste nieuwswaarde lijkt voort te komen. We leven nog steeds in een autosamenleving en de weg naar vergroening en een veelheid van vervoersvarianten zal nog lang zijn voordat we eenmaal op het eindpunt zijn aangeland. En wie weet komt dat eindpunt er heel anders uit te zien dan we nu voor ogen hebben. Kan zomaar!

Onderwijl doen we er goed aan goed op de kosten te letten door scherp in te kopen en de zakelijke mobiliteit zorgvuldig in kaart te brengen. Want de meest haalbare veranderingen vinden we niet bij een totale ommekeer, maar in de subtiele verandering van oude gewoontes.

VOETEN IN DE KLEI

LeaseCollect staat met twee voeten in de klei wat betreft het veranderingsproces naar de zogenaamde nieuwe mobiliteit. Heus, het staat te gebeuren, maar nog niet vandaag. Vandaag de dag is het nog steeds van het grootste belang om de behoefte aan mobiliteit zorgvuldig in kaart te brengen en daarvoor de goedkoopste oplossing te kiezen. Dat kan zomaar het mobiliteitsbudget zijn, want de systemen zijn beschikbaar. De vraag is of u en uw organisatie ook zover zijn.

Leave a Comment