FAQ

LeaseCollect is sinds 2003 actief als ‘broker’ of – zoals het vaker wordt benoemd tegenwoordig – ‘leasebemiddelaar’. Toen wij ons in 2000 registreerde als mobiliteitsmanager kregen wij al snel de vraag of wij als Haarlemmerolie wilde functioneren tussen de klant en de leasemaatschappij. De rol van inkoper hebben wij toen gecompleteerd bij de klantvraag en  zo ontstond het volwassen idee van LeaseCollect. Bijna 20 jaar later is er in de basis niet veel gewijzigd. Wat sinds de pandemie wel veranderd is zien we dagelijks terugkomen bij onze klanten en ook deze vernieuwde mobiliteitsvragen passen ons als een maatpak. Wij zijn nog immer proactief en succesvol en hebben onze diensten sterk verbreed in de complete mobiliteitscirkel. Kijk ook maar eens bij de site van Masters in Mobility of Cyclis Bike Lease als voorbeeld.

LeaseCollect heeft een internationaal netwerk opgebouwd, 20 jaar ervaring en een kennisniveau en ervaring wat breder gaat dan standaard autoleasing. Wij kunnen jou adviseren in de breedte van het volledige mobiliteitspectrum. Dit kan voor een eenvoudige autofinanciering tot de aansluiting bij een betaalportal voor het (administratieve) beheer en de verrekening van een mobiliteitsbudget bij medewerkers.

Niets! De klant profiteert maximaal van onze kennis en het internationele netwerk zonder er een factuur voor te ontvangen. Onze verkoopinspanningen worden door de leasemaatschappij gewaardeerd met een commissienota.

Het exacte aantal is ons niet bekend. Wat wij wel weten is dat er zich voldoende kwalitatieve partijen op de juiste wijze presenteren. Helaas horen wij door onze contacten dat er ook – zoals wij het noemen – brokkenpiloten actief zijn. Deze potentiële partijen kan je het beste maar overslaan bij de eventuele shortlist. Kijk hierbij vooral naar de te verifiëren recensies, de leeftijd van de aanbieder en zijn ervaring en dan moet het zeker goedkomen. Wil je eens sparren met LeaseCollect? Een 1 op 1 en persoonlijke videocall is zo geagendeerd!

LeaseCollect werkt met meerdere universele en merkgebonden leasemaatschappijen samen. Alle leasepartners zijn door LeaseCollect getoetst op de door LeaseCollect geaccepteerde inkoop- en beheervoorwaarden. De geselecteerde leasemaatschappijen ervaren LeaseCollect als een no-nonsense partij met open en eerlijk vizier. Dit maakt een professionele samenwerking altijd tot een succes en daar profiteren alle partijen bij.

LeaseCollect biedt elke leasevorm gerelateerd aan jouw behoefte in mobiliteit en equipment. Kijk naar een overzicht van de leasevormen. Wij enthousiasmeren het persoonlijke contact dus heb jij een specifieke vraag dan vragen je ons te contacten.

Ja, als dit een nieuwe of jonge occasion is verzorgen wij ook zeker een leaseofferte voor deze auto. Voorwaarde is wel dat wij een officiële offerte ontvangen van de te importeren organisatie. Heb je zelf een auto gespot? Wij helpen je evengoed aan de juiste partij binnen ons internationale netwerk.

Een eigen dealervoorkeur is altijd mogelijk. Jij mag dat zelf bepalen maar wij zullen je hierbij regelmatig challengen. Ons netwerk biedt veelal interessante condities en wij weten uit ervaring dat een hogere korting bij aanschaf bijna altijd de keuze voor de voorkeursdealer tackelt. Voor alle onderhoud en service mag je natuurlijk te allen tijde naar je voorkeurs merkdealer.

LeaseCollect staat gedurende de volledige looptijd naast en soms zelfs voor jou als externe adviseur. We zijn daarbij de Haarlemmerolie tussen de leasemaatschappij en jou als lessee. Waar nodig en wenselijk nemen wij onze proactieve rol en doen dit met ferve maar altijd met respect voor alle betrokkenen.

Heb je een specifieke auto op het oog maar is deze niet te vinden door jou of heb je te maken met een langere levertijd dan gewenst? De huidige tijd met beperkingen van arbeid en onderdelen maakt dat zeker niet makkelijker. Misschien mogen wij meezoeken en mogen wij onze binnen- en buitenlandse relaties te intensiveren? Vinden wij de specifieke auto niet dan weet je zeker dat het echt lastig wordt. Wil je breder zoeken dan je eigen voelsprieten? Geef ons dan een zoekopdracht!

We zien ze vaker de termen van een versnipperaar en vergelijkende. Doel van de aanbiedende intermediair is het om jou te interesseren voor een lagere prijs. Als dat je doel is dan wensen wij je succes want dat zal best wel (eens) lukken. Wij draaien hem al 20 jaar om en kiezen voor de kwaliteit van de prijs. Liever over de gehele looptijd een scherp tarief dan vooral en alleen bij het tekenen van de overeenkomst.

Ja! LeaseCollect kan zeer snel een financiering organiseren voor elk bedrijfsmiddel met een kenteken of een serienummer. Heb jij een gespecificeerde offerte van een leverancier dan verzorgen wij de offerte binnen enkele uren.

De fiets is hot! En dan in het bijzonder de E-bike. Wil jij een fietsplan organiseren voor jouw medewerkers waarbij zij fiscaal willen meeprofiteren bij aankoop via leasing? Een fietsplan is voor jou als werknemer kostenneutraal en voor de medewerkers interessant met een voordeel van minimaal 35% ten opzichte van een privé aankoop in de winkel. Wil je meer informatie waarbij wij ook inzoomen op de fysieke en mentale gezondheid van fietsende medewerkers? Neem de telefoon of stuur een bericht.    

Onze nieuwe website biedt bezoekers vooral een goede eerste indruk over onze kennis, ervaring en diensten. Wat wij vooral niet meer doen is een veelvoud aan informatie met lappen tekst ter algemene verduidelijking. Wij zoeken bewust het persoonlijke contact als reactie van jouw vraag of opmerkingen. De ruimte hiervoor is dan ook meer dan voldoende. Wil je ons een vraag stellen?

Het is populair onder werkgevers om in plaats van een winterbandenplan te kiezen voor standaard montage van een all-season band. Deze banden worden niet 2x per jaar gewisseld te worden en alleen vervangen bij slijtage of breuk.

Wil je een wettelijk vergelijkbare all-season band dan adviseren wij je een band met sneeuwvlok symbool te kiezen. Ben jij regelmatig in het buitenland dan geldt er vaak een wettelijke norm bij winterse omstandigheden en dan voldoen de all-season met sneeuwvlok veelal. Om het echt zeker te weten adviseren wij de hiervoor bij de bestemde instanties te informeren.

Als jij ons een bevestiging voor akkoord deelt organiseren wij de kredietacceptatieprocedure. Wij delen een voorbewerkt Excel document waar wij alle bedrijfsinformatie in 1 document ontvangen en archiveren. Als er verder voldoende informatie bekend is bij bijvoorbeeld de KvK dan zal de procedure snel afgerond worden. Naast dit Excel document hebben wij in eerste instantie geen aanvullende documenten nodig. Is er onvoldoende informatie bekend dan zou het kunnen zijn dat er aanvullende informatie wordt gevraagd. Ook in deze fase begeleiden wij deze procedure volledig. Is de procedure volledig afgerond en akkoord gegeven dan wordt de mantelovereenkomst en de individuele leaseovereenkomst opgesteld.  

Schroom niet en deel je vraag met ons en wij beantwoorden sneller dan je misschien verwacht.