FAQ

LeaseCollect is sinds 2003 actief als ‘broker’ of – zoals het vaker wordt benoemd tegenwoordig – ‘leasebemiddelaar’. Toen wij ons in 2000 registreerde als mobiliteitsmanager kregen wij al snel de vraag of wij als Haarlemmerolie wilde functioneren tussen de klant en de leasemaatschappij. De rol van inkoper hebben wij toen gecompleteerd bij de klantvraag en  zo ontstond het volwassen idee van LeaseCollect. Bijna 20 jaar later is er in de basis niet veel gewijzigd. Wat sinds de pandemie wel veranderd is zien we dagelijks terugkomen bij onze klanten en ook deze vernieuwde mobiliteitsvragen passen ons als een maatpak. Wij zijn nog immer proactief en succesvol en hebben onze diensten sterk verbreed in de complete mobiliteitscirkel. Kijk ook maar eens bij de site van Masters in Mobility of Cyclis Bike Lease als voorbeeld.

LeaseCollect heeft in haar bestaan als professioneel intermediair een groot en toegevoegd internationaal netwerk opgebouwd. Dit samen met onze ervaring en kennisverrijkende initiatieven bieden jou de perfecte bemiddelaar. Wij kunnen je adviseren in de breedte van het volledige mobiliteitspectrum. Dit kan voor een eenvoudige autofinanciering tot de aansluiting bij een betaalportal voor het (administratieve) beheer en de verrekening van een mobiliteitsbudget voor medewerkers. Neem gerust contact op met ons.

Niets! De klant profiteert maximaal van onze kennis en het internationele netwerk zonder er een factuur voor te ontvangen. Onze verkoopinspanningen worden door de leasemaatschappij gewaardeerd met een commissienota.

Het exacte aantal intermediairs is ons niet bekend. Wat wij wel weten is dat er zich voldoende kwalitatieve partijen op de juiste wijze presenteren. Helaas horen wij door onze contacten dat er ook – zoals wij het noemen – brokkenpiloten actief zijn. Deze aanbieders kan je het beste overslaan. Kijk hierbij vooral naar de leeftijd van de aanbieder en zijn ervaring en dan moet het zeker goedkomen. Wil je eens sparren met LeaseCollect (30+ jaar ervaring)? Een  persoonlijke videocall is zo geagendeerd!

LeaseCollect werkt met meerdere universele en merkgebonden leasemaatschappijen samen. Alle leasepartners zijn door LeaseCollect getoetst op de door LeaseCollect geaccepteerde inkoop- en beheervoorwaarden. De geselecteerde leasemaatschappijen ervaren LeaseCollect als een no-nonsense partij met open en eerlijk vizier. Dit maakt een professionele samenwerking altijd tot een succes en daar profiteren alle partijen bij.

LeaseCollect biedt elke leasevorm gerelateerd aan jouw behoefte in mobiliteit en equipment. Kijk naar een overzicht van de leasevormen. Wij enthousiasmeren het persoonlijke contact dus heb jij een specifieke vraag dan vragen je ons te contacten.

Ja, als dit een jonge occasion is of waar pas net de eerste kilometers mee gereden zijn dan verzorgen wij een leaseofferte voor deze auto. Voorwaarde is wel dat wij een officiële offerte ontvangen van de te importeren organisatie. Heb je zelf een auto gespot? Wij helpen je evengoed aan de juiste partij binnen ons internationale netwerk.

Een eigen dealervoorkeur is altijd mogelijk. Jij mag dat gelukkig zelf bepalen maar wij zullen je hierbij regelmatig challengen. Ons netwerk biedt veelal interessante condities en wij weten uit ervaring dat de korting en snelle beschikbaarheid bijna altijd de keuze voor de voorkeursdealer tackelt. Voor alle onderhoud en service mag je natuurlijk te allen tijde naar je voorkeurs merkdealer.

LeaseCollect staat gedurende de volledige looptijd van de leaseovereenkomst naast en soms zelfs voor jou als externe adviseur. We zijn daarbij de Haarlemmerolie tussen de leasemaatschappij en jou als lessee. Waar nodig en wenselijk nemen wij onze proactieve rol en doen dit met overtuiging en altijd met respect voor alle betrokkenen.

Heb je je keuze gemaakt maar loop je tegen een (te) lange levertijd aan? Wij merken het ook dat de levertijd oploopt maar kunnen je zeker helpen met het internationaal zoeken van jouw gewenste auto. Geef ons een zoekopdracht!

We zien en horen vaker de benamingen van een “versnipperaar” en vergelijkende initiatieven. Doel van de aanbiedende intermediair is om jou te interesseren voor een lagere prijs. Als dat je doel is dan wensen wij je natuurlijk veel succes want dat zal best wel (eens) lukken. Wij draaien het uitgangspunt al 20+ jaar om en kiezen voor de kwaliteit van de prijs. Liever over de gehele looptijd een scherp en consistent tarief dan vooral en alleen bij het ondertekenen van de overeenkomst.

In 2022 is de bijtelling nog 16% over de eerste € 35.000,- van de fiscale waarde.
In 2023, 2024 wijzigt dit naar 16% over de eerste € 30.000,-. en in 2025 verandert het percentage naar 17% over de eerste € 30.000,- en zal er voor het eerst motorijtuigenbelasting verschuldigd zijn (25%).
Ook geldt dat er vanaf 2025 bpm (€ 360,-) wordt geheven over een volledig elektrische EV / waterstof auto FCEV.

In 2026 geldt een bijtelling van 22% over de gehele fiscale waarde en zal er 100% motorrijtuigenbelasting worden doorbelast. 

Ja! LeaseCollect kan zeer snel een financiering organiseren voor elk bedrijfsmiddel met een kenteken of een serienummer. Heb jij een gespecificeerde offerte van een leverancier dan verzorgen wij de offerte binnen enkele uren.

De fiets is HOT (!) en dan in het bijzonder de E-bike. Wil jij een fietsplan organiseren voor jouw medewerkers waarbij zij fiscaal profiteren bij aankoop via leasing? Een fietsplan is voor jou als werknemer kostenneutraal en voor de medewerkers interessant met een voordeel van minimaal 35% ten opzichte van een privé aankoop in de winkel. Wil je meer informatie waarbij wij ook inzoomen op de fysieke en mentale gezondheid van fietsende medewerkers? Neem de telefoon of stuur een bericht.    

Onze nieuwe website biedt bezoekers vooral een goede eerste indruk over onze kennis, ervaring en diensten. Wat wij vooral niet meer publiceren is een te veel aan informatie met lappen tekst ter algemene verduidelijking. Zo blijft het te allen tijde overzichtelijk. Wel zoeken wij bewust het persoonlijke contact als reactie van jouw vraag of opmerkingen. De ruimte hiervoor is dan ook meer dan voldoende. Wil je ons een vraag stellen?

Het is populair onder werkgevers om in plaats van een winterbandenplan te kiezen voor de standaard montage van all-season banden. Deze banden worden standaard gemonteerd onder de auto waarbij het niet noodzakelijk is om 2x per jaar te wisselen (tijd!) anders bij normale slijtage of breuk.

Wil je een wettelijk vergelijkbare all-season band dan adviseren wij je een band met sneeuwvlok symbool te kiezen. Ben jij regelmatig in het buitenland dan geldt er vaak een wettelijke norm bij winterse omstandigheden en dan voldoen de all-season met sneeuwvlok veelal. Om het echt zeker te weten adviseren wij de hiervoor bij de bestemde instanties te informeren.

Als jij akkoord gaat met de door ons bemiddelde offerte organiseren wij de volledige kredietacceptatieprocedure. Met 1 door jou ingevulde Excel document hebben wij alle informatie die wij nodig hebben om het besluit binnen 2 werkdagen te kunnen organiseren. Is de besluitvorming positief dan verzorgen wij ook de mantelovereenkomst en de individuele leaseovereenkomst

Schroom niet en deel je vraag met ons en wij beantwoorden sneller dan je misschien verwacht.