Autoleasing fors in prijs gestegen

Vergeleken met het tweede kwartaal van 2021 is het zakelijk leasen van een personenauto in het tweede kwartaal van 2022 gemiddeld 6,9 procent duurder. Private lease werd in diezelfde tijd zelfs 16 procent (!) duurder, blijkt uit een analyse van AUMACON van CBS-cijfers.

Ook EV’s ontkomen niet aan deze prijsdruk, al is de prijstoename (6,2 procent) daarvoor iets geringer dan gemiddeld. Bestelauto’s werden 10 procent duurder.

Prijsverhogingen doen zich over de gehele linie van het autoaanbod voor. Van boodschappenauto’s tot SUV’s, er moet fors meer afgerekend worden voor een leaseauto. Dieselauto’s gaan daarbij wat harder omhoog dan auto’s die rijden op benzine of elektriciteit, maar de toenameverschillen zijn niet erg groot. Nooit eerder stegen de leaseprijzen zo fors; Aumacon spreekt dan ook van een ‘spectaculaire toename’. Tegenwoordig de goede restwaardes van leaseauto’s staan hogere kosten voor onderdelen, transport en personeel. Ook de oplopende rente speelt de leaseprijs parten. En private lease is bezig aan een inhaalslag omdat de marges wel erg laag waren de afgelopen jaren.

Bron: trendsinautoleasing.nl | 26-07-2022